Akıllı Şehirlerin Geleceği Etkinliği (The Future of Smart Cities)


5 Aralık 2017 Salı günü Zorlu PSM’de, Türkiye'nin “deep-tech start-up” yani bilim ve teknoloji bazlı girişimcilik ekosistemini inşa etme misyonuyla yola çıkan Hello Tomorrow Türkiye etkinliği yapılacak.

“Akıllı mobilite”, “Nesnelerin İnterneti – IoT & Dijitalizasyon” ve “enerji verimliliği” başlıkları altında alanında öncü sözcü ve kurumların konuşacağı organizasyona, Los Angeles, New York, Londra, Paris, Kopenhag, Tel Aviv ve Dubai gibi dünyanın dört bir yanından gelecek vaat eden inovatörleri de eşlik edecek. Ayrıca Hyperloop Ulaşım Teknolojileri CEO’su Dirk Ahlborn, Elon Musk’ın öncüsü olduğu ses hızında yeni ulaşım teknolojisi Hyperloop’u anlatacak. 

Türkiye’de ilk kez dünyanın “enerji ve blockchain” teknolojilerini geliştiren öncü inovatörlerin de dahil olduğu organizasyonda ayrıca yine ilk kez kinetik enerji depolama, microgrids, nesnelerin interneti –  IoT & big data, robotik ve akıllı binalar, enerji, yeşil ve yeni nesil mobilite inovatörler tarafından masaya yatırılacak.

Etkinlik İçeriği
Hello Tomorrow Türkiye’nin 5 Aralık’ta gerçekleştirilecek olan etkinliğine T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün de katılması beklenirken; etkinlikteki açılış konuşmalarını sırasıyla Hello Tomorrow Türkiye Kurucu Başkanı Timur Topalgökçeli, Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Sn. Charles Fries ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik gerçekleştirecek.

Dirk Ahlborn’un kendi anlatımıyla “Hyperloop’u hayata geçirmek”

Hyperloop Ulaşım Teknolojileri CEO’su Dirk Ahlborn Hyperloop’un nasıl kurulduğunu, girişimci iş adamı Elon Musk tarafından da araştırılan ve ses hızında olan yeni nesil ulaşım teknolojilerini katılımcılarla paylaşacağı özel etkinlikte 2 özel panel ve girişimci sohbetleri gerçekleştirilecek.

Birinci panelde akıllı şehircilik için çözüm önerileri hakkında Engie CEO ve Ülke Temsilcisi Denis Lohest, Kale Grubu Başkan & CEO’su Zeynep Bodur Okyay, İBB İSBAK A.Ş. Genel Müdürü Muhammed Alyürük, Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, Sanko Enerji CEO’su Adil Tekin ve TTGV (Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ultav konuşacak.

Akıllı şehirlerin geleceği ve girişimcilerin oynayacağı rol hakkında gerçekleştirilecek ikinci panelde ise Masdar Akıllı Şehir Uzmanı ve Replenish kurucusu –  CEO’su Dr. Tia Kansara, Londra bazlı EcoMachines Ventures Yönetici Ortak Dr. Ilian Iliev, Vestel Ventures CEO’su Metin Salt, yapay zeka laboratuvarı Tarentum Labs Kurucusu Burak Aydın, siber güvenlik lideri Trend Micro Akdeniz Ülkeleri ve Türkiye Genel Müdürü Yakup Börekçioğlu ve ATÖLYE Kurucu Ortak ve CEO’su Kerem Alper görüşlerini paylaşacak.

NOVUSENS İnovasyon ve Girişimcilik Enstitüsü Kurucu Partneri Berrin Benli’nin dünyaya yön veren girişimlerle ilgili somut yol haritası niteliği taşıyan “Akıllı Şehir Vizyonu ve Çanakkale için Yol Haritası” başlıklı konuşmasını, girişimcilerle ilgili özel sohbet seansı takip edecek.

Blockchain ve enerjiyi bir araya getiren dünyanın öncü girişimcileri Türkiye’de

Enerji sektörünün geleceğini en çok merak ettiği başlıklardan biri olan “blockchain ve enerji üretimi” arasındaki işbirliğini dünyaya kazandıran LO3 Energy Direktörü Scott Kessler’in de aralarında olduğu yedi farklı girişimcinin yer alacağı sohbette öne çıkan başlıklar şöyle olacak: Kinetik enerji depolama, blockchain & microgrids, nesnelerin interneti –  IoT & big data, robotik & bina bakımı, blockchain & enerji, yeşil ve yeni nesil mobilite.

Bu yazı 04/12/2018 7:10:30 tarihinde eklendi. 04/12/2018 7:10:30 tarihinde düzenlendi.